1. Punjene urme u čokoladi
Sastojci:
Priprema:
Pomešati lešnike, orahe, keks, puter od kikirikija i sok po potrebi da se dobije kompaktna masa. Ovim puniti urme i kada se malo stegnu preliti čokoladom.
2. Lešnik gnezda
Sastojci:
Priprema:
Vodu, šećer, margarin i čokoladu rastopiti na tihoj vatri. Skloniti sa vatre, dodati keks i lešnike i ostaviti par sati da se ohladi.
Formirati kuglice, uvaljati u seckane lešnike i drškom varjače napraviti udubljenje. Kremom puniti udubljenja.
3. Karamel kokos kuglice
Sastojci:
Priprema:
Karamele istopiti sa mlekom i belim kremom. Dodati kokos i keks pa kada se ohladi i stegne formirati kuglice.
Prelivati ih belom čokoladom.
4. Bajadera
Sastojci:
Priprema:
Rastopiti šećer, vodu i margarin pa dodati orahe, lešnike i keks. Podeliti masu i u jedan deo dodati rastopljenu čokoladu. Taj tamni deo rastanjiti u oblik ploče oko 1 cm debljine i kada se malo stegne preko staviti svetli deo.
Preliti rastopljenom čokoladom.
5. Žerbo bombice
Sastojci:
Priprema:
Pomešati keks i orahe. Džem dodavati postepeno da se dobije masa pogodna za oblikovanje kuglica.
Formirati kuglice i preliti ih čokoladom.
Prijatno!
Recept je priredila Marija Belić @marija.belic.3