Potrebno za 3 patišpanja
• 12 belanaca
• 3 žumanca
• 12 kašika šećera
• 150 g crne čokolade
• 6 kašika brašna
Fil
• 9 žumanaca
• 9 kašika šećera
• 5 kašike brašna
• 400 ml mleka
• 125 g maslaca
• 125 g margarina
• 100 g mlevenog keksa
• 5 mlečnih čokoladica
I još treba
• 3 kesice šlaga sa ukusom slatke pavlake
• 250 ml mleka
• 300 g malina
Patišpanj
4 belanca izmiksati sa postepenim dodavanjem 4 kašike šećera u čvrst šam zatim dodati jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade. Smesu sipati u pleh veličine 25 x 25 cm ili u okrugli veličine 26 cm. Peći na 200°C oko 13 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremiti i preostala dva patišpanja.
Fil
100 ml mleka sjediniti sa žumancima i brašnom, zatim dodati u preostalih 300 ml mleka koje smo prethodno sjedinili sa šećerom i stavili da provri. Skuvati fil, zatim ga ohladiti i u njega dodati umućen margarin i maslac, mleveni keks i sitno seckane mlečne čokoladice.
Šlag umutiti sa mlekom zatim lagano umešati maline.
Na prvi patišpanj naneti polovinu fila, zatim polovinu šlaga. Staviti drugi patišpanj i ponoviti postupak filovanja i završiti trećim patišpanjom. Tortu ukrasiti po želji i dobro ohladiti pre služenja.