Sastojci:
Kore:
Fil:
Još:
Priprema:
1. Prvo se napravi dekoracija, čokolada se istopi, stavi u dresir kesu, odseče vrh i na pek papiru crtaju se šare. Držati u zamrzivaču dok se ne završi torta.
2. Za korice pomešati žicom sve suve sastojke, dodati mleko i ulje, mešati samo onoliko dok se ne sjedini, nemojte premutiti.
3. Smesu rasporediti u kalupu prečnika 20cm obloženim pek papirom i peći 45 min na 180 stepeni. Najlepše se ispeče ako pečete na režimu gde se pali gornji i donji grejač rerne. Nakon pečenja ostaviti kolač da se ohladi u potpunosti.
4. Ohlađeni kolač izvaditi iz kalupa i preseći horizontalno na 2 dela. Može se malo iseći i vrh koji je narastao tokom pečenja.
5. Za fil istopiti čokoladu i ohladiti je 10ak minuta. U mikseru penasto umutiti margarin, prah šećer i aromu vanile. Umutiti i kikiriki puter, na kraju i čokoladu.
6. Za ređanje banane iseći na kolutove. Jednu koricu staviti na stalak, po želji natopiti sa malo mleka i premazati je kašikom fila. Na filu rasporediti banane i namazati još jednu kašiku fila. Na to staviti drugu koricu, premazati i nju filom i ostatak fila rasporediti po ivicama torte.
7. Na premazanu tortu rasporediti šare od čokolade, ukrasiti po želji i odložiti je u frižider na najmanje pola sata.
Recept priredila Julia Radojević @slatkadomacica