Potrebno:
Fil:
Glazura:
Još:
Priprema:
U malo hladnog mleka razmutiti gustin pa zakuvati u preostalom zasladjenom mleku.
U još toplo dodati maslac i mešati da se lepo rastopi. Zatim podeliti smesu u dve posude, u jedan deo dodati izlomljenu crnu čokoladu, a u drugi izlomljenu belu čokoladu. Mešati da se čokolada sjedini, a zatim pokriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku. Umutiti ohladjene filove pa svakom dodati polovinu slatke pavlake i još malo mutiti da se dobije kremasta struktura.
U čokoladni fil dodati mlevene pečene lešnike.
U kalup ili odgovarajuću posudu približnih razmera 20x30 cm (đuveč tepsija) poređati red keksa koji treba preliti sa par kašika mleka. Premazati sa lešnik kremom pa preko staviti drugi red keksa. Zatim čokoladni fil, red keksa, beli fil i još jedan red keksa.
Svaki red keksa treba preliti mlekom, ali ne previše, tek toliko da može malo da omekša i lepo se seče.
Ostaviti kolač da se ohladi i ukusi sjedine.
Za glazuru zagrejati slatku pavlaku, preliti iseckanu čokoladu i mešati da se sjedini pa preliti preko kolača.
Seći kolač na kocke i dekorisati po želji.
Inspiracija za ovaj kolač je bio sjajan proizvod Galeb Choco Herz, savršena kombinacija prhkog keksa, mlečne kreme i kvalitetne čokolade. Obavezno isprobajte.
Priredila Marija Belić @marija.belic.3