Sastojci za koru:
Fil sa malinama:
Žuti fil:
Mere su za kalup prečnika 26cm.
Prvo pripremiti žuti fil da bi se hladio. U malo hladnog mleka razmutiti puding, gustin i vanilu. Ostatak mleka sa šećerom staviti da se kuva, kad prokuva polako dolivati razmućen puding i uz stalni mešanje kuvati par minuta. U hladan fil dodati margarin sobne temperature i dobro umutiti mikserom.
Za fil od malina, u šerpicu sipati maline, šećer i malo vode od onih 100ml i staviti da se kuva, kuvati 5 minuta od trenutka kad prokuva. U ostatak vode razmutiti puding i gustin, lagano dolivati u maline i uz mešanje kuvati par minuta, skinutu sa šporeta i dodati margarim, mešati dok se ne otopi. Fil ostaviti sa strane da se malo prohladi dok pripremate koru.
Za koru pomešati sve potrebne sastojke, ako vam se čini da je suva smesa dodajte malo soka ali ne previše. Sipati smesu u kalup, lepo rasporediti i dobro utapakati da kora bude čvrsta. Preko kore sipati prohlađen fil od malina (ne mora biti skroz hladan) i tako ostaviti da se ohladi u frižideru. Potom preko gila od malina sipati pripremljen žuti fil, lepo poravnjati i vratiti u frižider da se kolač hladi bar 3-4h. Skinuti obruč kalupa i dekorisati kolač po zelji.
Prijatno!
Recept @kuvamsrcem
Napomena:
Kolač može biti postan ako u koru stavite posni mleveni keks, za žuti fil umesto mleka koristite sok od pomorandže ili breskve, a za dekoraciju posni šlag i čokolada.