Sastojci:
Potrebno još:
Za farbanje:
Za valjenje:
Način pripreme:
U jednoj manjoj činiji izmešati mleko, pecivo i jednu kašiku brašna.
U drugoj dubljoj posudi umutiti mast i šećer penasto pa dodati jaja i smesu sa praškom za pecivo. Sve lepo izjednačiti pa postepeno dodavati brašno da testo bude srednje meko i ostaviti da odmara 30 minuta. Zatim kidati male komade testa i dlanovima oblikovati da barem malo liče na kruškice i ređati u pleh obložen pek papirom pa peći na 200 stepeni oko 10 do 15 minuta treba da ostanu blede. Ispečene i ohlađene mazati džemom i spajati po dve.
Tako spojene kruškice premazivati ekstratom (razblažen vodom pola, pola) sa obe strane pomalo uz pomoc četkice pa valjati u kristal šecer.
Prijatno!
Recept je priredila Tanja Đorđević @tanja_recepti