Sastojci:
Priprema:
Od 5 dl mleka odvojiti 1 dl mleka (hladno), pa umešati želatin da nabubri (najbolje u plitkoj posudi jer se tako brže ohladi i stegne kad se sipa vruće mleko). Ostatak 4 dl mleka prokuvati sa šećerom. Kada prokuva skloniti sa vatre preliti želatin, izmešati da se istopi da nema grudvice i kada se prohladi staviti u frižider ili u hladnu prostoriju da se stegne, treba da bude gustine meda da se ljulja.
Zatim umutiti šlag sa mlekom, pa u umućen šlag dodati smesu od želatina i mutiti mikserom oko 15 minuta. Podeliti na dva dela. U jedan deo staviti izlomljen keks, a u drugi rendanu čokoladu. Uzeti kalup sa obručem pa na njemu malo izmrviti keks. Zatim sipati masu sa keksom pa sa čokoladom rasporediti i odgore narendati čokoladu, pa ostaviti u frižideru da se stegne.
Prijatno!
Recept priredila @tanja_recepti