Recepti

Recepti

Refren tortica

Sastojci:

 

 

Priprema:

 

Od 5 dl mleka odvojiti 1 dl mleka (hladno), pa umešati želatin da nabubri (najbolje u plitkoj posudi jer se tako brže ohladi i stegne kad se sipa vruće mleko). Ostatak 4 dl mleka prokuvati sa šećerom. Kada prokuva skloniti sa vatre preliti želatin, izmešati da se istopi da nema grudvice i kada se prohladi staviti u frižider ili u hladnu prostoriju da se stegne, treba da bude gustine meda da se ljulja.

 

Zatim umutiti šlag sa mlekom, pa u umućen šlag dodati smesu od želatina i mutiti mikserom oko 15 minuta. Podeliti na dva dela. U jedan deo staviti izlomljen keks, a u drugi rendanu čokoladu. Uzeti kalup sa obručem pa na njemu malo izmrviti keks. Zatim sipati masu sa keksom pa sa čokoladom rasporediti i odgore narendati čokoladu, pa ostaviti u frižideru da se stegne.

 

Prijatno!

Recept priredila @tanja_recepti

 

 

 
 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci:   Riža kora: 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 80 g ekspandirane riže 50 ml slatke pavlake   Čiz fil: 250...
Sastojci:   300 g brašna 1 kesica praška za pecivo 1 vanilin šećer prstohvat soli 80 g šećera 4 jajeta 1...
Mere za 16 tortica: • 4 belanca • prstohvat soli • 200g šećera • 2 kašičice jabukovog sirćeta • 1 puna...
Srećni božićni i novogodišnji praznici! X