Sastojci:
Preliv:
Priprema:
Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da odstoji. Omekšali maslac umutiti sa šećerom u prahu, dodati mleveni keks, suvo grožđe i iseckane žele bombone. Sve dobro umesiti i ostaviti da masa odstoji pola sata, a onda formirati kuglice. Čokoladu zajedno sa uljem rastopiti na tihoj vatri ili na pari. Svaku kuglicu preliti, odnosno umočiti u čokoladu. Kada se glazura stegne, po želji ukrasiti sa malo rastopljene bele čokolade.
Da li ste videli da pakovanje Pionir mlevenog keksa ima baš 250 g, kao stvoreno je za ovaj recept. Masa za kuglice je odlična, vrlo lako se formiraju, dobije se oko 70 kuglica. Iako ovo nije skup recept, pored toga što bogato izgledaju i ukus im je baš takav, bogat. Uživajte!
Recept je priredila Marija Belić @marija.belic.3