Ako volite tradicionalne kolače onda ste ovaj naš tradicional probali bar jednom. Mi smo u standardnu varijantu dodali kakao a takođe može da se doda i korica limuna.
I naravno, koristili smo naš Pionir džem.
Sastojci:
Priprema:
Umutiti mast sa 3 kašike šećera, jednim celim jajetom i jednim žumancetom.
Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i zamesiti testo.
Pobrašnjaviti radni deo i razvući testo. Rernu zagrejati na 180 C.
Modlicom vaditi vanilice, ređati ih na pleh i peći u plehu na pek papiru dok ne porumene. Ispečene vanilice ostaviti da se prohlade.
U velikom dubokom tanjiru pomešati vanilin šećer i šećer u prahu. Jednu vanilicu premazati džemom i preklopiti drugom vanilicom. Ovako formiranu vanilicu uvaljati u prethodno pomešanom prah šećeru i vanilin šećeru.
Recept @marina_creative_lens