Sastojci:
Za dekoraciju:
Priprema:
U sud sipajte 900 ml mleka, šećer i vanil šećer. Staviti da se kuva. Posebno sjedinite 200 ml hladnog mleka i puding, a onda dodajte u provrelo mleko i skuvajte fil.
Sklonite sa vatre, a onda prijanjajućom folijom pokrijte direktno fil. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac mikserom umutite. Dodajte postepeno ohlađen fil, a onda ga podelite na tri dela.
Na tacnu složite Pionir keks prethodno umočen u mleko, ukupno 20 komada. Premažite I filom. Stavite drugi red keksa, pa premažite II filom. Preko složite treći red keksa i premažite III filom. Na kraju stavite i poslednji red keksa. Za sva četiri reda potrebno vam je 80 komada.
Za dekoraciju umutite šlag krem i mleko. Premažite tortu sa svih strana, a onda dekorišite po svom ukusu ili na način kako je prikazan u videu.
Napomena: Ako koristite ovu čokoladu, rebra su tačno 20g kada se lome, pa tako nema mnogo mučenja i merenja, već se odlomi koliko vam treba.
Prijatno!
Recept priredila Miroslava Minja Bogdanovski. Recept i video možete naći na njenom sajtu Minjina kuhinjica, kao i instagram profilu @minjinakuhinjica