Prvo pravimo ganaš krem, njemu treba najviše vremena da se stegne. Za njega grejemo slatku pavlaku sa čokoladom, čim se čokolada istopi i sjedini sa slatkom pavlakom, odlažemo činiju u frižider dok se ganaš ne stegne u potpunosti.
Zatim pravimo biskvit, jaja i vrelu vodu mutimo mikserom oko minut, onda dodajemo šećer i mutimo još malo.
U drugoj činiji pomešamo sve ostale sastojke i postepeno dodajemo u smesu. Čim se sve sjedini, smesu sipamo u kalup obložen pek papirom prečnika 24cm i pečemo 25 min. na 180 stepeni.
Nakon pečenja ostavimo biskvit da se ohladi u potpunosti pa ga onda prerežemo horizontalno na 2 jednaka dela.
Sada pomešamo sastojke za koricu od napolitanki i rasporedimo je na tacni ili stalku gde će se torta servirati u obruču prečnika 24cm.
Za čokoladni fil mikserom umutimo maskarpone i krem.
Zatim ide slaganje, na koricu od napolitanki rasporedimo pola čokoladnog fila, stavimo polovinu biskvita, drugi deo fila i drugi biskvit.
Na kraju mikserom umutimo prethodno napravljeni ganaš, biće malo teže na početku, bitno je samo da se muti dok ne nastane krem.
Kremom premažemo celu tortu, ukrasimo po želji i ostavimo da se dobro rashladi, najbolje preko noći.
Potrebno:
Fil:
1 l mleka
140 g gustina (7 punih kašika)
7-8 kašika šećera
125 g maslaca
100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje
50 g mlevenih pečenih lešnika
100 g bele čokolade
200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Potrebno:
500 g Pionir petit keksa
Fil 1:
4 jajeta
100 g šećera
100 g gustina
700 ml mleka
125 g maslaca
100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje
Fil 2:
300 g...