Sastojci:
Vanila fil:
Višnja fil:
Preliv:
Priprema:
Filove spremati jedan za drugim, ne čeka se da se ohlade, već se keks filuje sa toplim filovima. Zato keks nije potrebno umakati, sem ovog koji stoji uspravno. Njega treba samo kratko i samo sa jedne strane umočiti u mleko.
U malo mleka razmutiti pudinge i zakuvati u preostalom zasladjenom mleku. Skinuti sa vatre i umešati maslac.
Odmah zatim staviti da se višnje kuvaju sa šećerom i 300 ml vode. Kuvati svega 5 minuta. Pudinge razmutiti u 200 ml vode i zakuvati sa višnjama.
Zagrejati slatku pavlaku i preliti iseckanu čokoladu i mešati da se lepo sjedini.
Vanila fil kratko umutiti mikserom, dobije se malo kremastija struktura.
Prvo poredjati keks uz stranice kalupa i kratko ga umočiti u mleko. Korišćen je kalup prečnika 27 cm, ali može bilo koji.
Na dno kalupa staviti red keksa, preko njega polovinu fila od višanja, zatim polovina vanila fila, preliti sa malo čokolade pa ponoviti postupak.
Ostatkom čokolade preliti celu tortu i ukrasiti po želji Galeb Choco Herz.
Tortu je potrebno ostaviti nekoliko sati, još bolje da prenoći, da se lepo ohladi i stegne, a keks fino omekša.
U filove možete dodati još šećera ako volite da bude slađe.
Možete koristiti i neko drugo crveno voće.
Prijatno!
Recept priredila Marija Belić @marija.belic.3