Sastojci
Podloga
• 175 g Galeb Cookies sa čokoladom
• 55 g putera (rastopiti)
Krem
• 225 g Pionir čokolada za jelo i kuvanje
• 55 g šećera
• 350 g krem sira
• 425 ml slatke pavlake
• 5 kašika Irish cream-a (na primer Baileys)
• Sveže voće: jagode, borovnice, maline
Priprema
Rastopiti puter.
Rastopiti čokoladu i prohladiti.
Samleti Galeb Cookies sa čokoladom, a zatim pomešati sa rastopljenim puterom. Mrvičastu masu utisnuti u dno kalupa. Ostaviti u frižider a u međuvremenu pripremiti čokoladnu kremu.
Izmiksati slatku pavlaku u šlag.
Izmiksati zajedno krem sir i šećer. Dodati šlag od slatke pavlake, rastopljenu Pionir čokolada za jelo i kuvanje i Irish cream. Sve sjediniti.
Čokoladni krem naneti na čokoladnu podlogu od Galeb Cookies sa čokoladom. Poravnati i ostaviti u frižider na par sati.
Dekorisati sa puno svežeg voća.