Sastojci:
Kora:
Krema:
Dosatno:
ZA DEKORACIJU RADITE PO ŽELJI.
Priprema:
Najpre pripremite tepsiju 25×28cm sa skidajućim stranicama u kojoj će te peći koru, a potom i slagati kolač.
Belanca izmiksajte, pa im dodajte šećer i mutite dok se šećer nesjedini. Nastavite ručno dodavati suve sastojke i sve jednako izmepajte. Pleh obložite masnim papirom i sipajte smesu pa je pecite 15min na 170°C u zavisnosti od rerne.
Biskvit izrucite iz pleha i cim se malo prohladi poprskajte mlekom.
Pudinge i gustin pomešajte sa malo hladnog mlega pa im dodajte žumaca šećer i vanil šećer. Ostatak mleka stavite da prokuva. Smanjite vatru i ubacite smesu sa pudingom i kuvajte uz neprestano mešanje oko 5 do 7 minuta dok se ne zgusne.
Kremu podelite, jedna ostaje žuta, a u drugu stavite iseckanu čokoladu i dobro promešajte. Prekrite prozirnom folijom da se ohlade pa u svaku dodajte 125g margarina i penasto izmutite.
Sklapanje torte je sledeće, najpre stranice tepsije obložite prozirnom foljom i ređajte:
Tortu ostavite da prenoći, pa je sutradan prelite ganache kremom gde ste u zagrejanu slatku pavlaku dodali iseckanu čokoladu koju mešate dok se ne otopi. Kad se prohladi prelite tortu ravnomerno i ostavite da se stegne. Dekorišite po želji. PRIJATNO.
Recept priredila Slađana @just.sweet.sladjano