Sastojci:
Kora:
Fil:
Priprema:
Umutiti belanaca sa šećerom i dodati žumanaca. Umešati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo. Peći jednu koru u kalupu 20 cm na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu i ohlađenu koru preseći tako da se dobiju tri korice. U malo mleka razmutiti gustin i zakuvati u preostalom zaslađenom mleku. Ostaviti da se ohladi. Ohlađeno umutiti sa maslacem. Može i margarin da se koristi. Podeliti fil na dva dela. U jedan deo dodati rastopljenu čokoladu.
Višnje staviti da prokuvaju sa šećerom pa im dodati gustin razmućen sa malo vode. Kada se zgusne, kuvati par minuta i skloniti sa vatre. Umesto ovog fila može se koristiti gotov pekmez. Koru preliti sa malo soka od višanja, tanko premazati belim filom, staviti polovinu čokoladnog fila, višnje i opet tanko beli fil. Zatim druga kora, ponoviti postupak i završiti korom. Celu tortu premazati ostatkom belog fila. Ukrasiti po želji... Za dekoraciju su korišteni razni Pionir proizvodi.
Recept je priredila Marija Belić @marija.belic.3