Sastojci:
Potrebno:
Dekoracija:
Priprema:
Pudinge razmutiti sa malo hladnog mleka i zakuvati u preostalom zaslađenom mleku. U toplo umešati maslac i ostaviti da se prohladi. Ohlađen puding umutiti mikserom da se dobije kremasta struktura pa podeliti na tri dela.
U prvi deo dodati 180g mlevenog keksa i rastopljenu čokoladu za kuvanje. Brzo se steže, zato ga odmah utisnuti u kalup prečnika 18-20cm.
U drugi deo dodati 80g mlevenog keksa i iseckanu čokoladu sa lešnicima. Staviti preko prvog sloja.
U treći deo dodati preostalih 40g mlevenog keksa i 2 pune kašike krema. Nafilovati preko drugog sloja i ostaviti da se malo stegne.
Zagrejati slatku pavlaku i preliti iseckanu čokoladu. Mešati da se lepo sjedini i odvojiti dve kašike ganaža za šaranje po torti. Umutiti mikserom ganaž, premazati celu tortu, a ostatkom napraviti ružice odgore. Staviti nekoliko Pionir Subotica čokoladica i torta je spremna. Prijatno!
Recept priredila Marija Belić @marija.belic.3