Sastojci:
Testo:
Premaz:
Priprema:
1. Pomešati mleko sa šećerom i dodati izdrobljeni kvasac. Ostaviti da nadođe 10ak minuta.
2. U posudu staviti sve ostale sastojke za testo osim čokolade, dodati smesu sa kvascem, mlekom i šećerom. Uz pomoć miksera ili ručno umesiti testo. Mesiti oko 5min i po potrebi dodati malo brašna ako se testo lepi.
3. Gotovo testo prekriti i ostaviti na toplom da odstoji pola h.
4. Nakon toga umesiti čokoladu u testo, ostaviti par komadića čokolade za kraj, formirati valjak od testa i iseći ga na 16 jednakih delova.
5. Od tih dela formirati loptice i ređati ih na pleh obloženim pek papirom. Komadiće čokolade koje sam izdvojila, stavljam na vrh loptica da bi bilo lepše.
6. Na kraju pomešam belance sa mlekom, premažem loptice time i pečem ih 15-20 min na 180 stepeni ili dok ne postanu zlatni. Pekla sam na režimu gde se pali gornji i donji grejač.
7. Nakon pečenja se odmah mogu jesti, lepo idu uz kafu ili mleko, super su za doručak ili užinu. Najbolje je čuvati ih u staklenom zvonu ili prekrivene kako se ne bi osušili.
Uživajte!
Recept priredila Julia Radojević @slatkadomacica