Sastojci
Kora
• 6 jaja
• 6 kašika šećera
• 9 kašika mlevenih oraha
• 3 kašike brašna
• 1prašak za pecivo
Fil
• 5 dl mleka
• 5 kašika gustina
• 1 puding od vanile
• 250g margarina
• 250g šećera u prahu
• 50g mlevenih oraha
Još
• 15-20 čokoladnih krem bananica
• Malo rendane čokolade ili mlevenih oraha za ukras
Priprema
Izmutiti jaja, dodati šećer, orahe, brašno i prašak za pecivo, pa presuti u manji pleh obložen papirom za pečenje. Peći na oko 200°C dok ne bude gotova (oko 15 min). Ostaviti da se prohladi.
Odvojiti malo mleka, a ostalo staviti da prokuva. U to malo mleka razmutiti gustin i puding, pa kad prokuva, uliti i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Izmutiti margarin i šećer u prahu, pa im dodati ohlađen puding, sve dobro izmutiti, pa dodati i mlevene orahe.
Koru preseći tako da dobijete dve kore, pa je premazati sa malo manje od pola fila, na to posložiti čokoladne krem bananice isečene na tanke listove (po dužini). Po njima staviti skoro ceo preostali fil samo ostaviti malo da tanko premažete i po drugoj kori. Staviti tu drugu koru i premazati tankim slojem fila, pa posuti to mlevenim orasima ili čokoladom za kuvanje.