Za koricu pomešati sve sastojke, utisnuti u kalup prečnika 20-24cm i staviti u frižider.
Za fil mikserom kratko umutiti maskarpone sir, šećer u prahu i vanilu.
U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku sa kremfixom da bude polovično umućeno otprilike pa to dodati u maskarpone i sve zajedno lepo umutiti. Fil rasporediti po korici, vratiti u frižider i preći na preliv. Torta treba ovako da se hladi najmanje 3h, najbolje da je ostavite preko noći.
Za preliv, istopiti karamel bombone, može u mikrotalasnoj pećnici, može i na šporetu, kako ko voli. Nakon što su se karamele potpuno otopile, dodati slatku pavlaku, grejati još par sekundi, pa mešati dok se ne sjedini. Taj preliv sada mora u potpunosti da se ohladi na sobnoj temperaturi (isto je najbolje preko noći), tek onda ga možete preliti preko torte ili parčeta i karamela će ostati tečna a torta predivna i preukusna. Tako da, na kraju lepo izvadite tortu iz kalupa, možete iseći već i na parčiće ako želite i samo prelijete i ukrasite.
Potrebno:
Fil:
1 l mleka
140 g gustina (7 punih kašika)
7-8 kašika šećera
125 g maslaca
100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje
50 g mlevenih pečenih lešnika
100 g bele čokolade
200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...