Sastojci:
Kora:
Fil:
Glazura:
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom i dodati žumanca. Brašno pomešati sa kakaom i praškom za pecivo pa umešati u umućena jaja. Peći jednu koru u kalupu prečnika 28-30 cm u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata. Pečenu i ohlađenu koru preseći na 3 ili 4 korice. Razdvojiti belanca od žumanaca. Žumanca umutiti sa šećerom i skuvati na pari. Kada se ohlade dodati ih umućenom margarinu. Zatim dodati rastopljenu čokoladu i na kraju umešati čvrsto umućena belanca. Umutiti slatku pavlaku. U mleko staviti lešnik karamele i ostaviti na tihoj vatri da se rastope.
Svaku koru preliti sa malo karamel mleka, premazati čokoladnim filom pa slatkom pavlakom. Ponavljati postupak. Tortu ostaviti da se ohladi i lepo stegne pa je dekorisati po želji. Za glazuru zagrejati slatku pavlaku i preliti iseckanu čokoladu, mešati da se lepo sjedini i preliti preko torte.
Kuglice za dekoraciju: pomešati nekoliko kašika Pionir mlevenog keksa sa nekoliko kašika mlevenih oraha i dodavati po malo Bonno krema i Pionir džema od šipka. Mesiti rukom dok masa ne bude pogodna za oblikovanje kuglica. Kuglice uvaljati u čokoladne mrvice i to je to. Prijatno!
Recept je priredila Marija Belić @marija.belic.3