Sastojci:
Fil:
Ganaš:
Priprema:
1. Za fil staviti u šerpicu šećer, vanilin, griz i mleko. Povremeno mešati i kada se smesa malo zgusne, dodati mlevene lešnike. Na kraju kada fil ključa i bude gust, sloniti sa ringle i umešati puter i krem dok se ne rastopi u potpunosti.
2. U smesu dodati Pionir mleveni keks, njega takođe umešati. Dobijenu smesu utapkati u kalup prečnika 20cm i odložiti u frižider. (Kalup može biti i veći ali će torta onda biti niža).
3. U drugoj šerpici istopiti čokoladu i slatku pavlaku. Mešati konstantno dok ne nastane homogena smesa. Ganaš ne bi trebalo da ključa, dakle topite na ringli samo dok se ne istopi.
4. Nakon toga ganaš rasporedite po filu, ukrasite po želji, vratiti u frižider da se sve lepo stegne i to je to. Nakon već sat vremena, tortica je spremna za jelo i uživanje.
Recept Julije Radojević @slatkadomacica