Sastojci
Podloga
• 300g keksa
• 60g otopljenog maslaca ili krem sira
Krem
• 350g Pionir
• 1/4 šoljice mleka
• 500g krem sira
• 3 kašičice želatina u granulama/prahu
• 1 kašika vruće vode
• 300ml slatke pavlake
Mera: 1 šoljica= 250ml
Toping
• 1/4 šoljice mleka (62.5ml)
• 150g Pionir
• 2 kašičice želatina u prahu
• 1 kašika vruće vode
Priprema
Izmešati izmrvljen keks i maslac i utisnuti smesu u kalup (20cm), praveći ivicu od oko 1cm uz obruč kalupa. Staviti kalup u frižider dok se priprema krem.
Staviti mleko da lagano prokuva i dodati mu Pionir i nastaviti mešati nad vrlo, vrlo laganom temperaturom. Nakon što su karamele potpuno istopljene sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.
Krem sir dobro izmiksati, dodati mu otopljene Pionir , opet izmešati, dodati želatin koji smo rastvorili u toploj vodi, umešati izmiksanu slatku pavlaku. Sve sjediniti i preliti preko podloge od keksa i vratiti u frižider.
U toplo mleko nad laganom vatrom umešati ostatak Pionir i mešati da bi se karamele potpuno otopile.
Skloniti sa vatre i dodati želatin, pa sve dobro promešati i preliti preko kolača.
Vratiti kolač u frižider da se ohladi.
Prijatno!