Torta je prečnika 22 cm.
Potrebno:
Fil:
Stavite kesu u neku šerpu ili kalup i stavite natopljen Pionir keks prvo okolo onda na dno.
Pripremite fil. Žumanca, šećer, puding razmutite sa malo mleka. Kada ste napravili homogenu retku smesu dodajte ostatak mleka i stavite na šporet da se kuva neprestano mešajući. Kada provri smaknite o dodajte puter i izlomljenu Pionir čokoladu za jelo i kuvanje. Vratite na šporet i mešajte dok se sve ne otopi i sjedini.
Filujte tako što prvo stavite trećinu fila, pa opet red Pionir keksa, pa trećina fila, pa keks i tako do kraja.
Tortu stavite u zamrzivač i kada se skroz zamrzne (npr nakon jedne noći) izvadite je iz kalupa, sklonite kesu i na vrh stavite šlag krem od čokolade.
Služite je nakon 2-3 sata kada se odmrzne.
Recept Marine Nikolić @marina_creative_lens