Sastojci:
Sok:
Podloga:
Fil:
Preliv:
Priprema:
Pomorandže oprati u vodi kojoj je dodata soda bikarbona.
Izrendati koricu pomorandže, samo narandžasti sloj i iscediti sok. Tome dodati šećer i vodu pa kuvati oko 5 minuta.
Izmešati mleveni keks i mlevene orahe, dodati 200 ml dobijenog soka od pomorandže i džem. Lepo sjediniti i formirati podlogu u kalupu prečnika 22 cm.
U malo sojinog mleka razmutiti gustin i zakuvati u preostalom zasladjenom mleku.
U još toplo dodati iseckan margarin, mešati da se sjedini i ostaviti fil da se ohladi.
Ohladjen fil mikserom umutiti da bude kremastiji i podeliti ga na dva dela.
U jedan deo dodati 100 g rastopljene čokolade i 50 g seckane čokolade.
U drugi deo dodati mlevene orahe.
Na podlogu naneti prvo čokoladni fil.
Preko njega poredjati petit keks umočen u preostali sok.
Preko keksa staviti fil sa orasima i još jedan red keksa umočenog u sok.
Kada se torta stegne skinuti kalup.
Čokoladu rastopiti sa uljem i preliti preko torte.
Za dekoraciju su korišćene Medene perece i crna Galeb premium čokolada, koji su takodje posni.
Torta je sočna, ali se sasvim lepo seče. Prijatno!
Recept je priredila Marija Belić @marija.belic.3