Recepti

Recepti

Posna oranž torta

Sastojci:

 

Sok:

 

  • 2 pomorandže
  • 5 kašika šećera
  • 2 dl vode

 

Podloga:

 

 

Fil:

 

 

Preliv:

 

 

Priprema:


Pomorandže oprati u vodi kojoj je dodata soda bikarbona.
Izrendati koricu pomorandže, samo narandžasti sloj i iscediti sok. Tome dodati šećer i vodu pa kuvati oko 5 minuta.


Izmešati mleveni keks i mlevene orahe, dodati 200 ml dobijenog soka od pomorandže i džem. Lepo sjediniti i formirati podlogu u kalupu prečnika 22 cm.


U malo sojinog mleka razmutiti gustin i zakuvati u preostalom zasladjenom mleku.
U još toplo dodati iseckan margarin, mešati da se sjedini i ostaviti fil da se ohladi.
Ohladjen fil mikserom umutiti da bude kremastiji i podeliti ga na dva dela.
U jedan deo dodati 100 g rastopljene čokolade i 50 g seckane čokolade.
U drugi deo dodati mlevene orahe.


Na podlogu naneti prvo čokoladni fil.
Preko njega poredjati petit keks umočen u preostali sok.
Preko keksa staviti fil sa orasima i još jedan red keksa umočenog u sok.


Kada se torta stegne skinuti kalup.
Čokoladu rastopiti sa uljem i preliti preko torte.
Za dekoraciju su korišćene Medene perece i crna Galeb premium čokolada, koji su takodje posni.


Torta je sočna, ali se sasvim lepo seče. Prijatno!

 Recept je priredila Marija Belić @marija.belic.3

 

 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci:   Kora: 4 belanceta 50g šećera 1 vanil šećer 80g brašna 1 kašičica praška za pecivo...
Sastojci:   Kora:   6 belanaca 6 kašika šećera 3 kašike brašna 3 kašike griza 150 ml mleka...
Potrebno: • 500 g mini petit beurre keks • 7 čokoladica sa suvim grožđem • 100 g brusnica • 600 ml mleka • 200 g maslaca • 5...
Srećni božićni i novogodišnji praznici! X