Potrebno:
• 500 g mini petit beurre keks
• 7 čokoladica sa suvim grožđem
• 100 g brusnica
• 600 ml mleka
• 200 g maslaca
• 5 kašika šećera
• 2 pudinga od vanile
• 1 čaša kisele pavlake (20% m.m.)
• šlag
Priprema:
izlomiti i staviti u dublju činiju. Dodati sitno iseckane čokoladice i brusnice. Mleko (500 ml), šećer i maslac staviti da provri. Ostatak mleka (100 ml) sjediniti sa pudingom. Kada mleko provri i maslac se istopi, sipati puding i uz neprestano mešanje skuvati fil. Odmah izručiti preko keksa i čokoladica i dobro promešati, zatim dodati i kiselu pavlaku. Sve dobro promešati i sipati u okrugli kalup prečnika 20-22 cm. Ostaviti 2-3 sata da se ohladi i stegne zatim ukrasiti šlagom, čokoladom ili fondanom.