Sastojci:
Kora:
Fil:
Preliv:
Priprema:
Umutiti čvrsto belanaca sa šećerom, dodati žumanaca, ulje i zatim umešati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo. Koru peći u plehu od rerne koji je obložen papirom za pečenje. Peći na 200°C oko 15 minuta. Pečenu koru, još toplu, uviti u rolat zajedno sa papirom na kom se pekla i ostaviti da se ohladi.
U malo mleka razmutiti puding i jaje. Preostalo mleko zasladiti, dodati lešnik karamele i na tihoj vatri ostaviti dok se karamele potpuno ne rastope. Zatim zakuvati puding, dodati maslac na kraju i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi umutiti mikserom da se dobije kremasta struktura i umešati umućenu slatku pavlaku. (Ako želite intezivniji ukus karamela izostavite slatku pavlaku. Sa slatkom pavlakom ukus je nežniji i fil vazdušastiji.)
Koru odvojiti od papira, premazati filom i uviti u rolat. Slatku pavlaku zagrejati i preliti iseckanu čokoladu, mešati da se lepo sjedini i preliti preko rolata. Nekoliko karamela iseckati, delimično rastopiti i time dodatno preliti rolat. Ostaviti par sati da se sve lepo rashladi i ukusi sjedine. Isprobajte i uživajte u sjajnom ukusu, moja topla preporuka!
Prijatno!
Recept je priredila Marija Belić @marija.belic.3