Biskvit:
• 5 jaja,
• 5 kašika šećera,
• 3 kašike brašna,
• 2 kašike kakao praha,
• 100ml ulja,
• 300ml mleka za natapanje biskvita.
Nugat krema:
• 600 ml mleka
• 130 g gustina
• 150 g šećera
• 150 g mlečne čokolade Galeb
• 100 g mlevenih Medenih napolitanki od lešnika
• 100 g mlevenih lešnika
• 250 g maslaca
• 200 ml slatke pavlake
• 300 g premium lešnik krema Bonno
Glazura:
• 150 g mlečne čokolade Galeb
• 3 kašike ulja.
Priprema:
Najpre pleh dimenzija 24x24cm obložite papirom za pečenje dno i stranice, a rernu uključite na 180°c da se zagreje. Belanca mutiti do srednje gustine pa postepeno dodavati šećer i umutiti u čvrstu penu. Smanjiti brzinu miksera pa dodati žumanca i ulje te fino sjediniti. Brašno i kakao izmešati pa ručno dodati smesi i sve skupa sjediniti. Rasporediti u pleh pa peći 20 min. Ponoviti postupak još jednom kako bi smo dobili 2 kore. Ohlađene kore preseći po sredini kako bi ih bilo 4.
Za kremu pomešati gustin i šećer sa malo mleka, a ostatak mleka staviti na vatru da provri. Zakuvati gustin u mleko i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i umešati izlomljenu čokoladu. Krem prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu kremu dodajemo postepeno omekšali maslac i umutimo finu penu. Zatim umutimo slatku pavlaku do srednje gustine, dodamo postepeno špatulom u kremu i sve sjedinimo. Dodajemo krem namaz Bonno i sve izmutimo. Na samom kraju dodajemo samlevene napolitanke i lešnik pa sve sjedinimo špatulom.
Sledi sklapanje torte, tako što svaku koru prvo nakvasimo mlekom, zatim stavimo trećinu fila. Tako sve dok ne sklopimo u tortu. Na poslednju koru naneti tanak sloj fila jer preko njega ide čokoladna glazura. Stranice torte takođe premazati tankim slojem fila.
Za čokoladnu glazuru otopite čokoladu sa uljem na pari pa prelite preko torte i ostavite da se ohladi i stegne.
Najbolje bi bilo da torta prenoći u frižideru pre posluživanja kako bi se svi sastojci sjedinili.
Dekorišite je po želji.
Prijatno! Recept je priredila Slađana Roža @just.sweet.sladjano