Sastojci:
Kore:
Fil:
Još:
Priprema:
Sve sastojke za koru izmešati i zamesiti testo. Podeliti na 4 dela i peći na izvrnutom plehu 30x20 cm po 10tak min na 200 stepeni.
Pripremiti fil. Odvojiti 200 ml mleka pa pomešati sa pudingom i šećerom. To izmešati. A drugih 800 ml staviti na šporet da se greje. U mlako dodati prvobitno razmućen puding i zakuvati. Kuvati kratko i smaći sa šporeta. U vruće staviti izlomljenu Pionir čokoladu za jelo i kuvanje. Ostaviti da se potpuno ohladi. Na fil staviti prijanjajuću foliju da se ne stvori korica.
Margarin i šećer u prahu izmutiti mikserom i dodati u ohlađen fil.
Slaganje: 1 kora, fil, keks, krem, 2 kora, fil, 3 kora, fil, keks, krem i 4 kora. Odgore dekorisati po želji. Ja sam otopila čokoladu pa njom izvukla šaru.
Recept Marine Nikolić @marina_creative_lens