Sastojci
Za piškotu
Za premaz
Za glazuru
Priprema
U veću posudu stavite šećer, vanilin šećer i omekšali maslac i mikserom penasto izmešajte. Dodajte žumanac i ponovo dobro izmešajte.
čokoladu otopite na pari i lagano je sipajte u pripremljenu smesu neprestano mešajući.
Belance posolite i izmiksajte u čvrst sneg, pa dodajte šećer u prahu i ponovo dobro izmiksajte.
Trećinu snega od belanaca varjačom lagano umešajte u pripremljenu smesu, a u ostatak snega od belanaca lagano, ali temeljno umešajte sa brašnom koje je prethodno pomešano s praškom za pecivo.
Kalup za tortu prečnika 22cm premažite maslacem i ravnomerno pospite brašnom. Sipajte pripremljenu smesu, poravnajte je i pecite 45-50 minuta na 180°C.
Pečenu tortu pustite da se ohladi u kalupu, pa je rasecite vodoravno na dva dela.
Hissarov džem zagrejte na laganoj vatri dok se ne otopi. Polovinu džema prelijte po donjoj polovini torte, poklopite gornjim dijelom i premažite ostatkom džema. Tortu stavite u frižider na 30 minuta.
Maslac rastopite na laganoj vatri, lagano mešajte, kad postane proziran i počne se peniti sklonite se sa vatre.
Dodajte čokoladu narendanu na komadiće i mešajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
Gotovu glazuru prelijte preko torte i ostavite da se čokolada malo stvrdne. Tortu stavite u frižider na 2-3 sata.
Savet
Tortu izvadite iz frižidera 30 minuta prije posluživanja kako bi glazura malo omekšala i kako se ne bi lomila prilikom sečenja.
Prijatno!