Potrebno:
500 g Pionir petit keksa
Fil 1:
4 jajeta
100 g šećera
100 g gustina
700 ml mleka
125 g maslaca
100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje
Fil 2:
300 g višanja
100 g šećera
1 puding od vanile
80 ml vode
1 kašičica želatina
3 kašičice vode
Glazura od čokolade:
100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Jaja i šećer kratko razmutiti i dodati gustin, zatim dodavati po malo mleka i napraviti ujednačenu smesu bez grudvica koju treba staviti na šporet i zakuvati. Dok je još vrelo dodati maslac i čokoladu. Mešati dok se fil ne ujednači.
Zatim pripremati fil sa višnjama. Višnje I šećer staviti na šporet da se ugreju. Puding i vodu razmutiti i uliti u višnje. Vratiti na šporet i zakuvati. Dok je vruće dodati nabubreo želatin.
Filovati vruće.
Keks, fil 1, fil 2, keks, fil 1, glazura od čokolade.
Recept priredila: Marina Vladisavljević @marina_creative_lens