Sastojci:
Korica:
Krem:
Ganaš:
Još:
Priprema:
1. Mikserom umutiti jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutiti par minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodati mleko i ulje, opet umutiti. Pomešati brašno, kakao i mlevene lešnike, dodati u smesu i polako umešati.
2. Smesu sipati u kalup obložen pek papirom prečnika 20cm i peći 20-tak minuta na 180 stepeni, režim ventilator.
3. Nakon pečenja ostaviti koricu da se ohladi u potpunosti i pripremiti fil.
4. Za fil odvojiti od mleka 150ml i pomešati sa pudingom. U ostatak mleka dodati šećer i prokuvati. U vrelo mleko prvo dodati Lešnik karamela bombone, čim se one istope, dodati puding i uz konstatno mešanje kuvati još 2-3 minuta dok se ne zgusne. Puding prekriti streč folijom i staviti sa strane da se u potpunosti ohladi.
5. U jednoj zasebnoj posudi penasto umutiti puter, u drugoj umutiti slatku pavlaku. Ohlađen puding prvo umutiti sa puterom, zatim umešati i slatku pavlaku.
6. Za slaganje koru preseći horizontalno na dva dela. Od fila odvojiti 3 kašike i ostatak podeliti na dva dela. Slaganje: kora - pola fila, druga kora - drugi deo fila. Preostali fil rasporediti sa strane, zatim posuti i lešnike. Odložiti u frižider na 1h.
7. Za ganaš istopiti čokoladu i slatku pavlaku, dobijenu smesu rasporediti na površini torte i vratiti je u frižider na još najmanje 3h, najbolje preko noći.
Recept priredila Julija Radojević @slatkadomacica