Sastojci:
Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom i skuvati na pari. Ostaviti da se lepo ohlade.
Karamele na tihoj vatri rastopiti sa 3-4 kašike mleka i ostaviti da se prohlade.
Umutiti slatku pavlaku. Slatkoj pavlaci dodati skuvana jaja, kiselu pavlaku i na kraju rastopljene karamele, sve ručno sjediniti.
Čokoladu rastopiti sa slatkom pavlakom na tihoj vatri, ne sme da vri.
Kalup za hleb 30x10cm obložiti folijom i sipati par kašika smese, malo poravnati, posuti izmrvljenim keksom i preliti mestimično sa dve kašike čokolade. Opet sipati par kašika smese, izdobljen keks pa čokolada i tako dok se ne utroši sav materijal.
Staviti u zamrzivač na nekoliko sati ili još bolje preko noći. Kada se semifredo zamrznuo, prevrnuti ga na tacnu, sačekati par minuta i seći parčad.
Za dekoraciju je korišćen karamel preliv. Istopiti oko 70 g lešnik karamela sa tri kašike slatke pavlake i sačekati da se malo prohladi i preliti preko semifreda.
Ne moraju ovakve poslastice biti rezervisane samo za leto...
Uživajte i prijatno! Recept je priredila Marija Belić @marija.belic.3